Poikkeustila 2020 kuvaamista

Arkea poikkeustilan aikaan. Vikke 8v. ja Vinski 3v. jumppapalloilevat ja tölläävät telkkaria.
Koronaremppa osa 2. Vanha kylmiö sai lähtöpassit.
Leikkisitruuna lojuu massa ja tuo päähäni korvamatohokeman:”When life gives you lemons, make lemonade”. Entä jos sitruunat ovat feikkejä? Miten limonaadia silloin tehdään?

Viikko 1.

Lähdin mukaan Poikkeustila 2020 -kuvausprojektiin. Kuvaan lapsiperheen arkea poikkeustilan aikaan. Ensimmäisellä viikolla puolisoni kävi vielä työssään linja-auton kuljettajana. Minä yritin asettautua uuteen arkeen, jossa opiskelen etänä Tampereen yliopistossa ja kotona etäkoulua aloittelevat kolme koululaista ja päälimmäisenä häärää kolmevuotias päiväkotilainen.

Viikko oli asettautumista. Tunsin suuttumusta ja hetkellistä raivoakin.

Viikko 2.

Yritän asettautua uuteen arkeen. Yhdellä lapsistamme on sairaalaviikko ja puolisoni käy tähän tietoon viimeistä viikkoa töissä ennen kuin pakkoloma tulee päälle. Jumppapallot ovat entistäkin suositumpia.

Viikko 3.

Puolison pakkoloma alkaa ja käynnistyy hullu koronaremppa. Remontointiin purkautuu tilanteesta syntynyttä turhaumaa. Arjen kaaokseen tulee ainakin jotakin järkeä. Tämä on purettava, vietävä kaatopaikalle, tuo kohta vaatii pakkelia, tuo maalia ja tuon voi jo tapetoida.

Viikko 4.

Feikkisitruuna maassa. Tästä ei saa limonaadia ei sitten millään. Oli pääsiäinen. Satoi räntää. Juhlittiin tulppaaneilla ja suklaamunilla. Koronaremppa jatkui. Apatia on vallitseva olotila.

Kun tietää kuolevansa

Aloitin syksyllä visuaalisen journalismin maisteriopinnot Tampereen yliopistossa. Kiirettä on pitänyt opintojen parissa koko syksyn, kun suhaan bussilla ja junalla Suolahden ja Tampereen väliä. Kiinnostavaa ja antoisaa on ollut.

Meillä on juuri nyt meneillään journalistisen henkilökuvauksen kurssin työpajaan liittyvä 12 x Arki -valokuvanäyttely Tampereen yliopiston päärakennuksen 2. kerroksen kahvilassa, jossa minulta on nähtävillä kuvasarja ”Kun tietää kuolevansa”. Kuvasarja kertoo kuolemansairaan Heidin tarinan. Napauttamalla linkkiä pääsee verkkojulkaisu katseen sivuille, josta voi käydä lukemassa ja katsomassa koko artikkelin.

Olin tämän viikon myös vierailevana opiskelijana tau-photojournalism instagramtilillä. Sielläkin tarinaa voi käydä katsomassa.

Lehtikuvaajana

Olin Valokuvaajan erityisammattitutkintoon opintoihini (VEAT, lehtikuvaus ) liittyvässä harjoittelussa sanomalehti Kalevassa marras-joulukuussa 2018. Pääsin kuvaamaan paljon ja alla on näytteitä kuvaustöistäni. Valmistuin lehtikuvaajaksi joulukuussa 2018. Aloitin Visuaalisen journalismin maisteriopinnot Tampereen yliopistossa nyt syyskuussa 2019.

I did my internship at newspaper Kaleva. Practical training was six week long, from novenber to december 2018. I graduate as a press photographer in december 2018.

Hiihtäjä Anna_kaisa Saari
Hiihtäjä Anna-Kaisa Saari, Kaleva 9.11.2018

13_senioriPT_061118
Senior Personal trainer, Kaleva 9.11.2018.

Kiimingin lukio, Pekka Alatalo ja Niko Pelkonen
Äidinkielen ja englannin kielen sekoittuminen, Kiimingin lukio, Kaleva 11.11.2018.

3_sanmina_121118
Sanmina elektroniikkatehdas, Kaleva13.11.2018.

2_Oskar_osala_Karpar121118
Jääkiekkoilija Oskar Osala, Kaleva 13.11.2018.

4_oulun_kaupungintalon_muutto121118
Oulun kaupungintalon muutto väistötiloihin, Kaleva 13.11.2018.

Riento_pyörä7_hiirosenpalvelutalo1
Riento polkupyörä, Kaleva 17.11.2018.

Ada_Vesenterä1
Tuore seurakuntavaltuutettu Ada Vesenterä, Kaleva 20.11.2018.

Oulun kauppahalli
Oulun Kauppahalli

Oulun kauppahalli lihatiskii
Oulun kauppahallin tuleva remontti, Kaleva 23.11.2018.

Arto_Kouri3
Vanhan valtauksesta 50-vuotta, Arto S. Kouri, Kaleva 25.11.2018.

 

 

 

So long Lapland – Nähtiimpä taasena

Tänään ke 22.8.2018 avautuu  Jyväskylässä, Galleria Ratamossa Mobile Nordic -näyttely.
Osallistuin näyttelyyn kuvasarjalla ”So long Lapland”, joka kertoo kesälomamatkamme huipennuksesta. Ei mennyt ihan niin kuin Strömsöössä.
Kuvasarjani koostuu neljästä kuvasta:
1. Castle
2. Alley
3. Transmition
4. Unwind
Ja sama suomeksi sarjan nimi ”Nähtiimpä taasena”
1. Linnake
2. Kujalla
3. Siirto
4. No ihan ok

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

As a wedding guest – pienet häissä

Children as a wedding guest

Do they party? What children do at wedding? Do they disturb? Do they yell and mess? Are they well-behaved guest’s? And do they always have to behave as adult’s want?

Miten lapset juhlivat häissä? Niissä aikuisten juhlissa, jossa harvoin on sijaa lapsille. Juhlivatko lapset? Eivätkö ne ole vain riesaksi? Mitä lapset oikeen häissä tekevät?

No ottavat tietysti ilon irti siinä, missä aikuisetkin. ”Olipas aika dramaattiset juhlat, ne häät.”, totesi kuusivuotias.